Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
- 1500 g di polpo fresco a pezzi (4 cm)
- ½ cucchiaino di paprika piccante
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 250 g di spaghetti spezzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1709 kJ / 409 kcal
- Białko
- 44.38 g
- Węglowodany
- 32.69 g
- Tłuszcz
- 11.18 g
- Błonnik
- 2.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpetti affogati
45min
Penne al sugo di calamari
40min
Calamari alla marchigiana
35min
Fusilli alle cozze piccanti
Brak ocen
Zuppa di crostacei e seppie
1h
Mousse di baccalà e avocado
30min
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Ratatouille di totani e melanzane su cous cous
1h
Cachupa de peixe
50min
Pasta integrale fagioli e cozze
1h
Mezze maniche con fagioli e cozze
1h
Spaghetti alla marinara in bianco
50min