Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
- 1500 g di polpo fresco a pezzi (4 cm)
- ½ cucchiaino di paprika piccante
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 250 g di spaghetti spezzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1709 kJ / 409 kcal
- Białko
- 44.38 g
- Węglowodany
- 32.69 g
- Tłuszcz
- 11.18 g
- Błonnik
- 2.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Cozze ripiene alla pugliese
1 Std. 25 Min
Cozze allo zafferano
55 min
Filetti di salmone in salsa di acetosa
40min
Polpo in rosso
35min
Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
45min
Salsa all'aglio per pesce e crostacei
15 Min
Marmitako di polpo
50min
Riso con polpo
1 Std. 10 Min
Ditalini polpo e cozze
1 Std. 10 Min
Porcini al funghetto
50min
Risotto al nero di calamari
40min