Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (1-2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di funghi porcini freschi, puliti e a fette sottili
- 1 rametto di timo fresco intero
- 1 rametto di rosmarino fresco intero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di latte
- 30 - 50 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 200 g di Taleggio a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2268 kJ / 542 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo di patate con salmone affumicato
1h 10 min
Torta salata champignon e provola
1h 5 min
Frico
1h
Parmigiana di patate
2h
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1sa 35 dk
Salame di patate e tonno
6 Std. 30 Min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1h 30min
Quiche di patate e cipolle
55 min
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1h 20 min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 min
Lasagne ai funghi
2h