Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (1-2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di funghi porcini freschi, puliti e a fette sottili
- 1 rametto di timo fresco intero
- 1 rametto di rosmarino fresco intero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di latte
- 30 - 50 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 200 g di Taleggio a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2268 kJ / 542 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min
Tagliolini stracciatella e speck
1 godz. 5 min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 godz. 50 min
Lasagne all'amatriciana
2óra
Canapè al prosciutto Serrano
40 min
Crema spalmabile di funghi
35p
Terrina di lasagne ai funghi e carne salada
1j 10 menit
Lasagne del boscaiolo
2h 15min
Polpettoni di peperoni
1h 20min
Lasagne ai funghi (senza glutine)
2h 5 min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20p
Lasagne ai funghi
2óra