Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di pesce misto per zuppa (pescatrice, seppie, calamari, scorfano, gallinella ecc.)
- 20 g di sedano a pezzi
- 30 g di carota, pelata e a pezzi
- 70 g di cipolla a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 3 acciughe fresche
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di pomodori pelati a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 1 peperoncino rosso piccante
- 20 cozze fresche pulite
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1 godz. 10 min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 min
Zuppa di merluzzo e cozze
50 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Pepata di cozze
55 Min
Calamari in umido
55 Min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 Std.
Guazzetto di fasolari e fave
1 godz. 50 min
Brodetto ricco con crostoni
1 Std.
Lumachine in rosso
1h 40 min
Zuppa di fagioli e cozze
55 Min
Paella
1 godz. 50 min