Maltagliati pomodori e mandorle

Maltagliati pomodori e mandorle

4.6 35 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
2 porzioni

Składniki

Maltagliati
  • 200 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
  • 5 foglie di salvia fresca
  • 2 uova
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 20 g di acqua
Salsa pomodori e mandorle
  • 25 g di mandorle pelate
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 200 g di pomodorini ciliegia
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 44.4 g
Kalorie 3778 kJ / 903 kcal
Tłuszcz 39.6 g
Błonnik 11.1 g
Węglowodany 92.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...