Gnocchi allo yogurt e prosciutto crudo

Gnocchi allo yogurt e prosciutto crudo

3.3 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 800 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette sottili
  • 370 - 390 g di farina tipo 00
  • 70 g di yogurt greco bianco
  • 2 cucchiaini di sale
Condimento al prosciutto crudo
  • 20 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 70 g di cipolla rossa a listarelle
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 130 g di cubetti di prosciutto crudo
  • 200 g di yogurt bianco naturale
Terminare la preparazione
  • pepe nero macinato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.1 g
Kalorie 2347 kJ / 561 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 75.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...