Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette sottili
- 370 - 390 g di farina tipo 00
- 70 g di yogurt greco bianco
- 2 cucchiaini di sale
Condimento al prosciutto crudo
- 20 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 70 g di cipolla rossa a listarelle
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 130 g di cubetti di prosciutto crudo
- 200 g di yogurt bianco naturale
Terminare la preparazione
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35 min
Pizza stile Chicago
4 godz. 10 min
Risotto melone e speck
40p
Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi
1 godz. 30 min
Spaghetti al vino rosso
30min
Tortelli con fonduta di Parmigiano Reggiano, pancetta e noci
1 Std. 20 Min
Tagliatelle mele e speck
1 godz.
Gnocchi alle mandorle
1 Std. 40 Min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min
Trofie yogurt e gamberetti
20 min
Gnocchi alla sorrentina
1 Std. 25 Min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30min