Blanquette di vitello

Blanquette di vitello

3.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 700 g di acqua
  • 300 g di funghi champignon tagliati in quattro
  • 1 rametto di timo fresco le foglie lavate e asciugate
  • 2 foglie di alloro secche
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 600 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi (2 cm)
  • 300 g di carote pelate e a rondelle (5 mm)
  • 200 g di porri a fette (5 mm)
  • 1 ¼ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 20 g di burro
  • 15 g di farina tipo 00

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 37 g
Kalorie 1084 kJ / 259 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...