Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 1 rametto di timo fresco, le foglie lavate e asciugate
- 2 foglie di alloro secche
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 ¼ cucchiaino di sale
- 600 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi (2 cm)
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 300 g di carote, pelate e a rondelle (5 mm)
- 200 g di porri a fette (5 mm)
- 300 g di funghi champignon, tagliati in quattro
- 20 g di burro
- 15 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie e salsiccia
2sa 55 dk
Salsiccia in umido con lenticchie
55min
Spezzatino di manzo ai funghi con cous cous di cavolfiore
45 min
Bicchiere di polenta con ragù
1h 45 min
Pane sciapo umbro
14h
Stufato di agnello
2hod.
Patate svedesi
55min
Polenta con funghi e salsiccia
1h 30min
Stufato di vitello
1h
Spezzatino di agnello con cipolle
55min
Tacchino porchettato con contorno di patate
1h 45 min
Spezzatino di manzo e fagioli
1h 30min