Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 cipolle, a metà
- 4 spicchi di aglio
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di agnello a cubetti (3 cm)
- 1 peperone rosso, a dadini
- 1 peperone verde, a dadini
- 400 g di pomodori pelati, in scatola
- 100 g di vino bianco
- ½ cucchiaino di paprika dolce
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
lub 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l) - 250 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1488 kJ / 355 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agnello al vino
40 min
Pollo, cipolle e peperoni con riso
1h
Fegato alla veneziana
35min
Pollo alla Cantonese con verdure
25min
Pollo in umido con zafferano e arancia
1h 25min
Banane con salsa al cocco e cannella
30 min
Manzo alla borgognona
1 godz. 35 min
Agnello in umido
1 Std. 20 Min
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45 min
Coniglio stufato
1h 10min
Goulash ungherese
1 godz. 45 min
Stufato di pollo, chorizo e ceci
1h