Stufato di agnello con paprika

Stufato di agnello con paprika

3.7 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 cipolle a metà
  • 4 spicchi di aglio
  • 25 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di polpa di agnello a cubetti (3 cm)
  • 1 peperone rosso a dadini
  • 1 peperone verde a dadini
  • 400 g di pomodori pelati in scatola
  • 100 g di vino bianco
  • ½ cucchiaino di paprika dolce
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa
    1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
  • 250 g di acqua
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27 g
Kalorie 1488 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...