Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomodori tondi, maturi (700 g circa)
- sale q.b.
- 200 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 1 cucchiaino di capperi sotto sale, sciacquati
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pomodori gratinati
1 Std. 10 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
25 Min
Sformato di finocchi
1 Std.
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Pomodori ripieni di ricotta e feta
50 Min
Tartine tonno e ceci
30 Min
Uova ripiene
40min
Pizzette di melanzane
40min
Condimento di pomodoro a crudo
15 Min
Peperoni alla piemontese
55min
Bruschette con pomodorini
3u.