Purè di zucca e patate

Purè di zucca e patate

4.5 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 10 fette di bacon affumicato
  • 60 g di scalogno a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 15 g di burro
  • 700 g di patate a pasta farinosa pelate e a dadini (1 cm circa)
  • 200 g di polpa di zucca a dadini (1 cm circa)
  • 140 g di brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline lavate + q.b.
  • ½ cucchiaino di zenzero secco macinato
  • ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
  • 60 g di panna acida (crème fraîche)
  • 30 g di burro a pezzi
  • 1 cucchiaio di sciroppo di acero (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3 g
Kalorie 2703 kJ / 646 kcal
Tłuszcz 57 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...