Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 fette di bacon affumicato
- 60 g di scalogno a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 15 g di burro
- 700 g di patate a pasta farinosa, pelate e a dadini (1 cm circa)
- 200 g di polpa di zucca a dadini (1 cm circa)
- 140 g di brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate + q.b.
- ½ cucchiaino di zenzero secco macinato
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 60 g di panna acida (crème fraîche)
- 30 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaio di sciroppo di acero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2703 kJ / 646 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di broccoli
40 min
Purè di zucca e porri
45 min
Cipolle ripiene di zucca e rosmarino
1 godz. 30 min
Purè di cavolfiore (vegan)
40 min
Zuppa di pollo e mandorle
45 min
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 min
Puré aromatico di zucca
40 min
Strüdel mummia alla zucca e cioccolato
2h
Zucca al curry
45 min
Crema di zucca al profumo di cannella
40 min
Purè di patate e barbabietola
50 min
Purè di cavolo viola
40 min