Pâtes aux crevettes et petits pois

Pâtes aux crevettes et petits pois

2.8 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive extra vierge
    35 g
  • de crevettes cuites, décortiquées
    200 g
  • de sel et 1 c. à café, à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • d'échalotes
    30 g
  • de petits pois frais (voir "Variante(s)")
    250 g
  • d'eau
    700 g
  • de poivre moulu , à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • pâtes sèches courtes (type farfalle, penne, fusilli...)
    320 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2088 kJ / 499 kcal
Białko 24 g
Węglowodany 65 g
Tłuszcz 14 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Błonnik 7.6 g
Sód 464 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...