
Urządzenia i Akcesoria
Pâtes aux crevettes et petits pois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
d'huile d'olive extra vierge35 g
-
de crevettes cuites, décortiquées200 g
-
de sel et 1 c. à café, à ajuster en fonction des goûts1 - 2 pincées
-
d'échalotes30 g
-
de petits pois frais (voir "Variante(s)")250 g
-
d'eau700 g
-
de poivre moulu , à ajuster en fonction des goûts2 pincées
-
pâtes sèches courtes (type farfalle, penne, fusilli...)320 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
2088 kJ /
499 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
7.6 g
Sód
464 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Thermomix® et moi n°25
47 Przepisów
Francja
Francja