Pâtes aux crevettes et petits pois

Pâtes aux crevettes et petits pois

2.8 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 35 g d'huile d'olive extra vierge
  • 200 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 1 - 2 pincées de sel et 1 c. à café, à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g d'échalotes
  • 250 g de petits pois frais (voir "Variante(s)")
  • 700 g d'eau
  • 2 pincées de poivre moulu , à ajuster en fonction des goûts
  • 320 g pâtes sèches courtes (type farfalle, penne, fusilli...)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 2088 kJ / 499 kcal
Białko 24 g
Węglowodany 65 g
Tłuszcz 14 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Błonnik 7.6 g
Sód 464 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...