Quiche porri e prosciutto

Quiche porri e prosciutto

4.2 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 300 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 150 g di burro freddo, a pezzi
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 100 g di acqua molto fredda
Ripieno
  • 200 g di Gouda a pezzi
    200 g Emmental, a pezzi
  • 150 g di prosciutto cotto a cubetti
  • 200 g di panna molto densa (circa 48% grassi)
  • 4 uova
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
  • 400 g di porro a rondelle sottili (5 mm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 37.2 g
Kalorie 4728 kJ / 1130 kcal
Tłuszcz 81 g
Węglowodany 63.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...