Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bigoli
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Salsa
- 200 g di cipolle a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di acqua
- 200 g di sarde intere, eviscerate, pulite e spinate, in filetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Gomiti, olive e acciughe
30 Min
Canapè ai carciofi e senape (per 2 persone)
20 Min
Faraona ai funghi porcini
1h 10min
Sarde in saor
25h
Canederli allo speck
2 godz. 40 min
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35 Min
Fritole veneziane
2 godz. 40 min
Coniglio in porchetta
1 Std. 20 Min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Salsa peverada
30 Min
Bigoli con ragù di anatra
2h