Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bigoli
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
Salsa
- 200 g di cipolle a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di sarde fresche intere, eviscerate, pulite e spinate, in filetti
- 20 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di porcini
45 min
Polenta bianca morbida con sugo alle vongole
1sa 55 dk
Sarde in saor
25h
Vellutata di porcini
50 min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 min
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1h 35 min.
Sarde in saor
24 godz. 30 min
Salsa greca
10min
Salsa al cren
120h 10min
Risotto con fegatini di pollo
40 min
Bigoli con ragù di anatra
2h
Brasato con salsa alle mele e brut
2h 30min