Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa avocado e yogurt
- 2 fili di erba cipollina fresca a pezzi
- 10 g di cipollotto a pezzi
- 100 g di polpa di avocado maturo a pezzi
- 125 g di yogurt bianco naturale
- ½ cucchiaio di succo di lime, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di Tabasco
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Gamberoni
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- 10 g di brandy
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30min
Insalata di gamberi e mango (per 2 persone) (senza glutine)
30min
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
25min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Mazzancolle in crosta con salsa agrodolce
40min
Tartare al tonno e avocado
1 Std. 15 Min
Salmone teriyaki
50min
Insalata di mare con salsa allo yogurt e ravanelli
1 Std. 20 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Polpo agli agrumi
1h
Salsa guacamole
10min