Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon

Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon

4.5 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à café
La garniture et le montage
  • d'échalotes coupées en deux
    80 g
  • de thon en boîte au naturel égoutté
    140 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de fromage à tartiner type Philadelphia
    150 g
  • de tomates cerise coupées en deux
    250 g
  • d'huile d'olive
    1 filet
  • mozzarella coupée en cubes
    125 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 538.8 kcal / 2240.7 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 39.5 g
Węglowodany 29.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 23.8 g
Sód 422.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...