Risotto de bœuf, carotte et tomate

Risotto de bœuf, carotte et tomate

3.3 205 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 1 bouquet de basilic frais équeuté (réserver 5 feuilles ciselées pour la finition)
  • 160 g d'oignons coupés en deux
  • 30 g gingembres frais émincé en tranches fines
  • 20 g d'huile végétale
  • 200 g de riz spécial risotto
  • 400 g de carottes coupées en rondelles
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 300 g d'eau
  • 2 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 300 g de filet de bœuf, émincé finement

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24 g
Kalorie 1635 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 7.3 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...