
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café de paprika doux en poudre
- 4 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 ½ c. à café d'ail en poudre
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu
- 1 c. à café de coriandre en poudre
- 1 c. à café de persil déshydraté
- 800 g de blancs de poulet sans peau, coupés en lamelles (2 cm)
- 500 g d'eau
- 650 g de pommes de terre épluchées et coupées en cubes (2 cm)
- 3 c. à café de vinaigre de vin
- 1 c. à café de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 1 c. à café de basilic déshydraté
- 200 g de tomates cerise coupées en deux
- 60 - 80 g de roquette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 473 kcal / 1978 kJ
- Białko
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 3.6 g