Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g di funghi porcini secchi
- 30 g di acqua
- 100 g di funghi portobello freschi, a pezzi
- 50 g di burro freddo, a pezzi
- 60 g di scalogno a metà
- 120 g di vino bianco secco
- 200 g di brodo di pollo
- 125 g di panna da cucina (18% di grassi circa)
- 25 g di farina tipo 00
- ¼ - ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto funghi e spinaci
55 Min
Pollo con sugo alla paprika a Cottura Lenta
4 Std.
Cosce di pollo e funghi a Cottura Lenta
1 godz. 50 min
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 Min
Tartare di palamita con cipolle caramellate, miele e succo di limone
50min
Crema di funghi
20min
Polenta con i funghi
1 Std. 15 Min
Cipolle e aglio dorati
20min
Crêpes alle erbe aromatiche con mortadella e funghi
1h 10min
Tacchino cremoso con funghi a Cottura Lenta
4 Std.
Crema ai funghi e semi di girasole
30 Min
Bocconcini di tacchino in salsa di funghi
40min