Risotto al nero di calamari

Risotto al nero di calamari

4.7 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di cipolla a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
  • 70 g olio extravergine di oliva
  • 115 g di calamari freschi con l'inchiostro
  • 60 g di vino bianco
  • 300 g di riso a chicco tondo
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 720 g brodo di pesce

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6 g
Kalorie 1223 kJ / 293 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 39.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...