Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 115 g di calamari freschi con l'inchiostro
- 60 g di vino bianco
- 300 g di riso a chicco tondo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 720 g di brodo di pesce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1223 kJ / 293 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso ai frutti di mare
1h 40min
Risotto gamberi e carciofi
30min
Coniglio ripieno ai carciofi
1h 40min
Calamari alla marchigiana
35min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5min
Guazzetto di fasolari e fave
1 godz. 50 min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40min
Lumachine in rosso
1h 40min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto al ragù bianco di mare
30min
Risotto al nero di seppia
35min
Risotto alla pescatora
35min