Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla, a pezzi
- 25 g di radice fresca di zenzero, a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di verdure miste (sedano, carota, pomodoro ecc..), a pezzi
- 4 - 5 foglie di basilico fresche
- 5 - 6 semi di cardamomo
- 100 g di gamberi crudi, solo le teste e i carapaci
- 900 g di acqua
- 2 chiodi di garofano
- 1 bacca di anice stellato
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 564 kJ / 135 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 min
Crema di fave al finocchietto
50 min
Panino con polpo
6 Std. 30 Min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 Min
Bisque di gamberetti con crostini
1 Std.
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min
Zuccotto di polpo al vapore
3h
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1 godz. 10 min
Pappardelle al sugo di agnello
55 Min
Ditalini polpo e cozze
1 godz. 10 min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 Min
Bisque
2 Std.