Lieu jaune au curry rouge

Lieu jaune au curry rouge

4.6 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de pâte de curry rouge
    2 c. à soupe
  • de lait de coco
    400 g
  • cube de bouillon de légumes
    ½
  • d'eau
    200 g
  • feuilles de kaffir
    2
  • de citronnelle fraîche fendus dans la longueur, puis coupés en deux
    2 bâtons
  • sauce d'huître (opcjonalnie)
    1 c. à soupe
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm) (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • d'aubergine coupée en morceaux
    300 g
  • de courgette coupée en morceaux
    100 g
  • de poivron rouge coupé en morceaux
    100 g
  • de filet de lieu jaune sans peau
    600 g
  • de basilic thaï frais ciselé
    1 brin
  • de coriandre fraîche ciselés
    3 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 370.8 kcal / 1545.3 kJ
Białko 29.8 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 596.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...