Gratin de moules au curry

Gratin de moules au curry

4.3 95 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 80 g d'emmental coupé en morceaux
  • 80 g d'échalotes
  • 1 c. à soupe de pâte de curry
  • 15 g d'huile d'olive
  • 100 g de vin blanc sec
  • 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 20 g de beurre
  • 30 g de farine de blé
  • 100 g de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 233.5 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 836.2 kJ / 200.2 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...