![Gratin de moules au curry Gratin de moules au curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b126ac19-71e6-4671-bbd4-bf09e4068802/Derivates/4d8d763b-4bc8-4604-bd89-de3a134e0df3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 80 g d'échalotes
- 1 c. à soupe de pâte de curry
- 15 g d'huile d'olive
- 100 g de vin blanc sec
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 20 g de beurre
- 30 g de farine de blé
- 100 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 836.2 kJ / 200.2 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 233.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandade de morue et persillade
50 Min
Gratin de lieu
1 Std. 25 Min
Minimuffins au poisson
40 Min
Cassolette de poissons
1 Std.
Roulé de poisson
3h 15min
Cocotte de poisson gratinée aux champignons
1 Std.
Lasagne de poireau aux moules
1 Std. 10 Min
Velouté de moules au safran
40 Min
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
55 Min
Tajine de crevettes, moules et noix de saint-jacques
1 Std. 5 Min
Quiche aux fruits de mer, ail et persil
1 Std. 45 Min
Tourte au saumon et champignons sauce crème
3h