Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 branche de persil frais, équeuté
- 650 g de chair à saucisse nature
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g d'eau
- 8 feuilles de chou vert
- 150 g de carottes, coupées en rondelles
- 150 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme), coupées en cubes (2 cm)
- 150 g de navet, coupé en cubes (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1284.4 kJ / 309 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbure du Béarn
1 Std. 10 Min
Paupiettes de veau aux olives
50 Min
Artichauts marinés à l'italienne
12h
Mogettes à la charentaise
13 Std. 15 Min
Farçou
2 Std. 20 Min
Endives au jambon
1 Std. 15 Min
Pâtisson farci
1 Std. 20 Min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 Min
Choucroute
1 Std. 25 Min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Gratin de blettes
1 Std.
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1 Std.