![Minichoux au chèvre et au basilic Minichoux au chèvre et au basilic](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/839F414D-8574-4F5B-8ACF-29F721005A5D/Derivates/26b88225-7eb5-4ad4-9503-85a7720372cd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'eau
- 100 g de lait entier
- 1 c. à café de sel
- du poivre moulu
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de farine de blé
- 3 œufs
- 125 g de fromage frais, type Petit Billy®, en gros morceaux
- 20 feuilles de basilic frais, ciselées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 146 kJ / 35 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Cannelés au thon
40 Min
Cookies aux olives et au chèvre
30 Min
Minitartelettes fines tomates et comté
1 Std. 15 Min
Boulettes chèvre-herbes, brebis-graines
30 Min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 Min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1h 20 min
Minicakes au fromage et aux lardons
40 Min
Muffins pomme-camembert
55min
Sablés au pesto et au parmesan
35 min
Cannelés au jambon
13 Std.
Gougères au comté
45 Min
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min