Moules à l'espagnole

Moules à l'espagnole

4.8 130 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de chorizo coupé en fines rondelles et un peu, détaillé en dés, pour la finition
    150 g
  • poivron rouge coupé en lanières
    1
  • tomates épépinées et coupées en morceaux
    2
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1500 g
  • de jambon serrano épaisse (1-2 cm), détaillée en dés
    1 tranche
  • de piment d'Espelette
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 362.8 kcal / 1506.8 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...