Moules à l'espagnole

Moules à l'espagnole

4.8 143 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 150 g de chorizo coupé en fines rondelles et un peu, détaillé en dés, pour la finition
  • 1 poivron rouge coupé en lanières
  • 2 tomates épépinées et coupées en morceaux
  • 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 1 tranche de jambon serrano épaisse (1-2 cm), détaillée en dés
  • 1 pincée de piment d'Espelette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 1506.8 kJ / 362.8 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...