Gratin de salsifis, béchamel au poireaux
TM5 TM6

Gratin de salsifis, béchamel au poireaux

4.5 (40 ocen)

Składniki

  • 50 g de parmesan, coupé en morceaux
  • 50 g d'emmental, coupé en morceaux
  • 800 g de salsifis
  • 650 g d'eau
  • 200 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
  • 40 g de beurre
  • 40 g de farine de blé
  • 600 g de lait
  • ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1186.5 kJ / 283.8 kcal
Białko
12.2 g
Węglowodany
24.8 g
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
4.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy