Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de cresson frais, et quelques feuilles pour la finition
- 150 g de crème liquide entière
- du sel
- 16 noix de saint-jacques fraîches, de belle taille
- 2 citrons verts non traités
- 1 filet d'huile d'olive
- poivre moulu
- fleur de sel
-
4
c. à soupe d'œufs de poisson noirs fumés, type hareng
lub 4 c. à soupe d'œufs de lump
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1260 kJ / 299 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Tartare de veau à l'italienne, salade de fenouil
1h 45min
Noix de saint-jacques aux crosnes et moelle de bœuf
2 Std. 30 Min
Gaspacho tomate-gambas
2 Std. 30 Min
Figues farcies
20 Min
Saumon gravlax à la betterave
24h
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1 Std. 30 Min
Sabayon classique
15 Min
Mille-feuille crabe, petit pois et avocat
30min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1 godz. 5 min
Coques aux herbes, chantilly Passion
30min
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40min
Île flottante au foie gras
25 Min