![DECEMBRE Bouillon d'oignon et foie gras vapeur - Nicolas Gautier DECEMBRE Bouillon d'oignon et foie gras vapeur - Nicolas Gautier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55411A73-2558-4CB2-B983-2138BD8AACDC/Derivates/3E914AA3-35CC-4490-BB58-B80D8DF5B5A2.jpg)
Wersje kompatybilne
DECEMBRE Bouillon d'oignon et foie gras vapeur - Nicolas Gautier
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'oignons, coupés en deux
-
500
g de bouillon de volaille
lub 500 g d'eau et ½ cube de bouillon de volaille - ½ c. à café de gros sel
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 4 escalopes de foie gras de canard cru (1 à 2 cm d'épaisseur env.)
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 feuilles de blettes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 268 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Champignons farcis
55 min
Foie gras d'oie à la truffe
72 godz.
Poulet aux gombos à la brésilienne
50 Min
Œufs basse température, artichauts et girolles
2 Std.
Sauce rouille
10 Min
Moules farcies au beurre d'ail
35 Min
Soupe de moules à la citronnelle
40min
Rouille
10 Min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 Std.
Cotriade
1h
Soupe de poisson
20 Min
Bisque de homard au paprika
1 Std. 20 Min