Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Queue de langouste, sauce vanille
TM6

Queue de langouste, sauce vanille

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 80 g d'échalotes
  • ½ gousse d'ail
  • 20 g de beurre doux, coupé en morceaux
  • 100 g de vin blanc sec
  • 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à soupe de fumet de poisson
  • 1600 g d'eau
  • 3 - 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 2 - 3 queues de langouste (selon la grosseur)
  • 2 pincées de poivre sauvage, à ajuster en fonction des goûts
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3114.5 kJ / 748.5 kcal
Białko
55.5 g
Węglowodany
17.5 g
Tłuszcz
48.5 g
Tłuszcz nasycony
19.5 g
Błonnik
1.5 g
Sód
952.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy