Queue de langouste, sauce vanille

Queue de langouste, sauce vanille

4.7 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 portions

Składniki

  • d'échalotes
    80 g
  • gousse d'ail
    ½
  • de beurre doux coupé en morceaux
    20 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de fumet de poisson
    1 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 - 2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • d'eau
    1600 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de poivre sauvage à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • queues de langouste (selon la grosseur)
    2 - 3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 748.5 kcal / 3114.5 kJ
Białko 55.5 g
Tłuszcz 48.5 g
Węglowodany 17.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Sód 952.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...