Queue de langouste, sauce vanille

Queue de langouste, sauce vanille

4.7 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 portions

Składniki

  • 80 g d'échalotes
  • ½ gousse d'ail
  • 20 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 100 g de vin blanc sec
  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à soupe de fumet de poisson
  • 3 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1600 g d'eau
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 2 pincées de poivre sauvage à ajuster en fonction des goûts
  • 2 - 3 queues de langouste (selon la grosseur)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 952.5 mg
Białko 55.5 g
Kalorie 3114.5 kJ / 748.5 kcal
Tłuszcz 48.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...