魚香茄子炒豆腐
TM5 TM6

魚香茄子炒豆腐

3.4 (7 ocen)

Składniki

  • 10 克 新鮮辣椒 (任何種類) ,切段(3公分)
  • 15 克 蒜頭
  • 10 克 薑 ,切片
  • 20 克 麻辣油
  • 10 克 油
  • 250 克 豬粗絞肉
  • 30 克 辣豆瓣醬
  • 20 克 水
  • 200 克 油豆腐 ,對半切
  • 200 克 茄子 ,切塊(3公分)
  • 10 克 蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1192.8 kJ / 285.4 kcal
Białko
19.1 g
Węglowodany
4.6 g
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy