滷蛋
TM6 TM5

滷蛋

4.2 (14 ocen)

Składniki

  • 800 克 水
  • 160 克 醬油
  • 30 克 蒜頭 ,略拍扁
  • 40 克 蔥 ,切段(約4公分)
  • 80 克 糖
  • 100 克 米酒
  • 6 顆 水煮蛋 ,剝殼

Wartości odżywcze
na 1 顆
Kalorie
455.1 kJ / 108.9 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy