![Pétoncles marinières Pétoncles marinières](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8d5a9798-68b1-4033-b8e4-5c200e567f91/Derivates/abb5e265-a3fb-4179-8bd2-346f60a81faf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'échalotes
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de vin blanc
- 800 g de noix de pétoncle, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 765.5 kJ / 182.2 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 204.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haricots verts à la gremolata
25min
Parmentier de canard confit parfumé à l'érable
15h 55 min
Huîtres au granité de citron vert et à la menthe
4 godz. 25 min
Saint-Jacques en papillotes de chou au yaourt
50 min
Cabillaud sauce Passion et petits flans de poireau
1 godz.
Le cabillaud à la crème d'érable
30 min
Steak de filet de bœuf et son beurre à l'ail et aux aux fines herbes
2 godz. 15 min
Court-bouillon
25min
Poulet au miel et au sésame (Hestan Cue™)
1 godz.
Salade de raie
1 godz. 45 min
Côtelettes de porc à la coréenne, riz épicé et bok choy vapeur
1h 5min
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min