Soupe de tomates au jambon et aux œufs

Soupe de tomates au jambon et aux œufs

4.5 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • œufs
    4
  • de tomates mûres, en morceaux
    800 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'ail
    1 ½ gousse
  • de pain de mie blanc rassis, en morceaux
    2 tranches
  • de vinaigre de xérès
    2 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    60 g
  • d'origan déshydraté
    1 c. à soupe
  • de jambon serrano émincé
    100 g
  • de pain grillé
    4 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 434 kcal / 1812 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...