Soupe de tomates au jambon et aux œufs

Soupe de tomates au jambon et aux œufs

4.5 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 4 œufs
  • 800 g de tomates mûres, en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 1 ½ gousse d'ail
  • 2 tranches de pain de mie blanc rassis, en morceaux
  • 2 c. à soupe de vinaigre de xérès
  • 60 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe d'origan déshydraté
  • 100 g de jambon serrano émincé
  • 4 tranches de pain grillé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 1812 kJ / 434 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...