![Minibananes en robe de caramel aux épices Minibananes en robe de caramel aux épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e69e672a-b538-4698-950e-2d74e5bd7297/Derivates/fdea3eb1-da12-45a0-8b9a-d9eba4d0a17a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel aux épices
- 1090 g d'eau
- 300 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de jus de citron
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 5 graines de cardamome verte
- 3 pincées de vanille en poudre
- 1 étoile de badiane
- 1 c. à soupe de vinaigre
Les minibananes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 8 - 12 minibananes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2158.5 kJ / 509.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 3.8 mg
Alternatywne przepisy
Crème anglaise Mode Sauce
15 Min
Caramel de base
25 Min
Riz au lait caramel
1h 30min
Ananas vapeur
25 Min
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25 Min
Boudin noir aux pommes façon Parmentier
1 Std. 20 Min
Sauce au caramel
1h 30min
Sous-vide crevettes décortiquées, de taille moyenne
50 Min
Tourteau fromager aux pêches
1 Std. 5 Min
Faire sauter 200 g de poires
15 Min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4 Std. 5 Min
Sauce caramel au whisky
35min