Minibananes en robe de caramel aux épices

Minibananes en robe de caramel aux épices

3.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Le caramel aux épices
  • 1090 g d'eau
  • 300 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de jus de citron
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 5 graines de cardamome verte
  • 3 pincées de vanille en poudre
  • 1 étoile de badiane
  • 1 c. à soupe de vinaigre
Les minibananes
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 8 - 12 minibananes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 3.8 mg
Białko 1.8 g
Kalorie 2158.5 kJ / 509.3 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 107 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...