Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel aux épices
- 1090 g d'eau
- 300 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de jus de citron
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 5 graines de cardamome verte
- 3 pincées de vanille en poudre
- 1 étoile de badiane
- 1 c. à soupe de vinaigre
Les minibananes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 8 - 12 minibananes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2158.5 kJ / 509.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 3.8 mg
Alternatywne przepisy
Rissoler lardons et champignons
20 min
Dorer du poivron rouge et des oignons avec des lanières de bœuf
25 min
Dorer légèrement ail et oignons
20 min
Dorer 200 g d'oignons
25 min
Dorer 350 g d'échalotes
25 min
Caramel de base
25 min
Dorer des oignons avec des lanières de porc
15min
Faire sauter 200 g d'ananas
15min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min
Rissoler des oignons
20 min
Rissoler des échalotes
20 min
Crème anglaise Mode Sauce
15min