Boulettes d'asperges au gruyère, dip de carotte cumin-sésame

Boulettes d'asperges au gruyère, dip de carotte cumin-sésame

3.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • de pain rassis
    140 g
  • d'eau
    500 g
  • d'asperges blanches épluchées et coupées en morceaux
    350 g
  • de carottes coupées en morceaux
    410 g
  • de gruyère coupé en morceaux
    40 g
  • œufs
    2
  • de thym frais
    1 branche
  • d'eau à ajuster en fonction de la quantité de carottes
    50 g
  • de tahini
    45 g
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • de jus de citron fraîchement pressé
    25 g
Purée d'asperges et de carottes au cumin (3 petits pots 6-12 mois)
  • d'eau
    20 g
  • d'huile de lin
    5 g
  • de cumin en poudre
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 310 kcal / 1297.5 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 30.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 639 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...