Boulettes d'asperges au gruyère, dip de carotte cumin-sésame

Boulettes d'asperges au gruyère, dip de carotte cumin-sésame

3.5 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 140 g de pain rassis
  • 500 g d'eau
  • 350 g d'asperges blanches épluchées et coupées en morceaux
  • 410 g de carottes coupées en morceaux
  • 40 g de gruyère coupé en morceaux
  • 2 œufs
  • 1 branche de thym frais
  • 50 g d'eau à ajuster en fonction de la quantité de carottes
  • 45 g de tahini
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • 25 g de jus de citron fraîchement pressé
Purée d'asperges et de carottes au cumin (3 petits pots 6-12 mois)
  • 20 g d'eau
  • 5 g d'huile de lin
  • 1 pincée de cumin en poudre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 639 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 1297.5 kJ / 310 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 30.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...