
Urządzenia i Akcesoria
Bakaliowiec
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
20 porcji
Składniki
-
mąki pszennej400 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki230 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
jajko1
-
orzechów, mieszanych np. włoskich, laskowych, łuskanych100 g
-
migdałów, blanszowanych100 g
-
fig, suszonych150 g
-
moreli suszonych, bez pestek150 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek100 g
-
cukru100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu450 g
-
rodzynek100 g
-
żurawiny, suszonej100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
401.4 kcal /
1679.4 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
43.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
12 Przepisów
Polska
Polska