
Urządzenia i Akcesoria
Bakaliowiec
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
20 porcji
Składniki
-
400 g mąki pszennej
-
230 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 jajko
-
100 g orzechów, mieszanych np. włoskich, laskowych, łuskanych
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
150 g fig, suszonych
-
150 g moreli suszonych, bez pestek
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
100 g cukru
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g rodzynek
-
100 g żurawiny, suszonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
401.4 kcal /
1679.4 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
43.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska