Urządzenia i Akcesoria
Bakaliowiec
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
20 porcji
Składniki
-
400 g mąki pszennej
-
230 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 jajko
-
100 g orzechów, mieszanych np. włoskich, laskowych, łuskanych
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
150 g fig, suszonych
-
150 g moreli suszonych, bez pestek
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
100 g cukru
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g rodzynek
-
100 g żurawiny, suszonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
43.9 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1679.4 kJ /
401.4 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min
Keks
2 godz. 30 min
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min
Piegusek na białkach
1 godz.
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Babka orzechowa
1 godz.
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min