Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa

Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa

4.0 130 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 porcje

Składniki

  • olej do natłuszczenia
Warstwa kefirowo-kokosowa
  • mleczka kokosowego
    250 - 270 g
  • żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
    25 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
    60 g
  • kefiru
    250 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    ½ łyżeczki
Warstwa pomarańczowo-malinowa
  • wody
    250 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
    30 g
  • żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
    25 g
  • pomarańczy bez białych błonek (albedo) i pestek, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • malin, świeżych
    125 g
    125 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 58.6 kcal / 245.1 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 11.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...