Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
TM6 TM5

Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa

4.0 (126 ocen)

Składniki

  • olej, do natłuszczenia

Warstwa kefirowo-kokosowa

  • 250 - 270 g mleczka kokosowego
  • 25 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
  • 250 g kefiru
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego

Warstwa pomarańczowo-malinowa

  • 250 g wody
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
  • 25 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • 300 g pomarańczy, bez białych błonek (albedo) i pestek, pokrojonych na kawałki
  • 125 g malin, świeżych
    lub 125 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
245.1 kJ / 58.6 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
6.9 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
0.6 g
Sód
11.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy