Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa

Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa

4.0 133 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 porcje

Składniki

  • olej do natłuszczenia
Warstwa kefirowo-kokosowa
  • 250 - 270 g mleczka kokosowego
  • 25 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
  • 250 g kefiru
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Warstwa pomarańczowo-malinowa
  • 250 g wody
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
  • 25 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • 300 g pomarańczy bez białych błonek (albedo) i pestek, pokrojonych na kawałki
  • 125 g malin, świeżych
    125 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 11.9 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 245.1 kJ / 58.6 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...