
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej do natłuszczenia
Warstwa kefirowo-kokosowa
- 250 - 270 g mleczka kokosowego
- 25 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
- 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
- 250 g kefiru
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Warstwa pomarańczowo-malinowa
- 250 g wody
- 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wariant)
- 25 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
- 300 g pomarańczy bez białych błonek (albedo) i pestek, pokrojonych na kawałki
-
125
g malin, świeżych
lub 125 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 58.6 kcal / 245.1 kJ
- Białko
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 11.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 min
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min