
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mleka
- 2 jajka
- 30 - 50 g cukru
-
10
g skrobi ziemniaczanej
lub 10 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 495.4 kJ / 110.8 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 74.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budyń czekoladowy
10min
Kasza manna
15min
Kakao do picia
10min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Kisiel cytrynowy
10min
Deser z kaszy manny
20 min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25min
Płynny budyń – 1200 ml
15min
Karmelowy budyń
1h