Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pecorino
- 30 g di mandorle pelate
- 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 30 g di gherigli di noci
- ½ cucchiaino di origano secco
- 150 g di caprino
- 10 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 15 g di sale grosso
- 320 g di pasta secca tipo farfalle (o pasta corta a piacere)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2448 kJ / 585 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 59.8 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30 Min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Girelle con pesto di noci
50 min.
Vermicelli di scammaro
30 Min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35 Min
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35 Min
Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale
1h
Pesto di nocciole
10 min
Cous cous estivo ai pomodorini (vegan)
4óra 20p
Penne cremose Gorgonzola e carote
20 Min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min