Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate
- 40 g di olio extavergine di oliva
- 50 g di succo di limone
- 1 pizzico di pepe
- 300 g di fagiolini verdi freschi, mondati ed a metà
- 350 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 800 g di polpo fresco, lavato sotto acqua corrente fredda
- 100 g gherigli di noci
- 200 g di mais dolce in scatola, sgocciolato
- 100 g di olive verdi denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Moscardini al limone
30 Min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Orata al sale
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 Min
Insalata di calamari
55min
Filetto di orata con peperoni
25 Min
Salmone al cartoccio
35 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min