Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 5 - 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 1100 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 160 g di pasta secca tipo lasagne
- 300 g di melanzane, a cubetti (circa 1 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla, a pezzi
- 50 g di carota, a pezzi
- 30 g di gambi di sedano, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal suo siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piccole parmigiane filanti al vapore
2h 35min
Cheesecake al forno con fagiolini
2 godz.
Pasta al forno vegetariana
40 min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40 min
Insalata di riso, frittata e verdure
50min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 godz. 30 min
Lasagne agli spinaci, pomodori e formaggio
2 godz. 45 min
Focaccia alle melanzane
1 godz. 50 min
Lasagne alle verdure (vegan)
2 godz.
Strudel di broccoletti
1h 40 min
Lasagne primaverili (senza glutine)
3h 15min
Lasagna di zucchine
2 godz.