Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cipolle dorate in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
-
1
rametto di timo fresco, le foglioline lavate
lub 1 pizzico di timo secco - 640 g di acqua
- 320 g di pasta secca tipo penne integrali
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 min
Penne tonno, pinoli e limone
30 min
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
50 Min
Penne con crema di limone e carciofi
30 min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 min
Casarecce risottate al limone
30 min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 min
Mezze maniche con noci, gorgonzola e fichi secchi
30 min
Penne in crema di gambi
35 Min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45 min