Gnocchi di farro con pesto di melanzane

Gnocchi di farro con pesto di melanzane

4.6 23 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Gnocchi di farro, patate e carote
  • 50 g di mandorle pelate
  • 1000 g di acqua
  • 500 g di patate pelate e a fette sottili (0.5 cm)
  • 150 g di carote pelate e a fette sottili (0.5 cm)
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1 uovo
  • 300 g di farina di farro integrale + q.b. per infarinare
Pesto di melanzane
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pomodori ciliegino a metà
  • 150 g di melanzane a dadini (3x3 cm)
  • 30 g di anacardi
  • 10 - 15 foglie di basilico fresco lavate
  • ½ cucchiaino di sale
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 624 kcal / 2611 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 78.2 g
Błonnik 15.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...