Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di farro, patate e carote
- 50 g di mandorle pelate
- 1000 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a fette sottili (0.5 cm)
- 150 g di carote, pelate e a fette sottili (0.5 cm)
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 uovo
- 300 g di farina di farro integrale + q.b. per infarinare
Pesto di melanzane
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 150 g di melanzane a dadini (3x3 cm)
- 30 g di anacardi
- 10 - 15 foglie di basilico fresco, lavate
- ½ cucchiaino di sale
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 78.2 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di broccoli, acciughe e nocciole
50 min
Pesto radicchio e noci
10 Min
Spaghetti integrali con pesto di asparagi e semi di papavero
45 Min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50 min
Pesto di rucola
10 Min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 Min
Sugo di spinaci veloce
30 min
Gnocchi di ricotta al sugo di carciofi
1 Std.
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 Min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50 min