Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 fettine di tacchino
- 1 scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi, lavati ed asciugati
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 700 g di acqua
- 150 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2599.2 kJ / 621.2 kcal
- Białko
- 53.4 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1637.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Involtini di pollo al Varoma con pesto freddo di zucchine
50min
Rollè di pollo e radicchio
45min
Involtini di carne al Varoma
40min
Involtini di vitello
35min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40min
Involtini al pomodoro
55min
Involtini di pollo in salsa di birra
45min
Tasche di maiale alla frutta secca e ginepro
50min
Rotolini di tacchino
1h
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h