Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 fettine di tacchino
- 1 scalogno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi, lavati ed asciugati
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 700 g di acqua
- 150 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2599.2 kJ / 621.2 kcal
- Białko
- 53.4 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1637.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo in salsa di peperoni
1 Std.
Medaglioni di carne con patate
45min
Rollè di tacchino con trittico di salumi e salsa ai funghi
50 Min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35min
Arrosto di lonza con purè di patate
1 Std. 30 Min
Tasche di maiale alla frutta secca e ginepro
50 Min
Involtini di lonza, radicchio e pancetta
1 Std.
Rotolini di tacchino
1 Std.
Fettine di lonza in crema di prugne
1 Std. 20 Min
Petto di pollo con crema di zucchine
40min
Filetto di maiale con crema di funghi
35min