Ensalada de quinoa con espárragos blancos y ventresca de atún

Ensalada de quinoa con espárragos blancos y ventresca de atún

4.5 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

Vinagreta de nueces
  • de nueces peladas
    50 g
  • de vinagre
    30 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de pimienta molida
    1 - 2 pellizcos
  • de aceite de oliva virgen extra
    90 g
Quinoa
  • de quinoa en grano (aclarada)
    300 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    20 g
  • de agua
    800 g
  • sal
    1 cucharadita
  • huevos de codorniz
    8
Montaje
  • de espárragos blancos (en conserva) en trozos de 3 cm
    250 g
  • aguacate en láminas finas
    1
  • cebolla roja en juliana fina
    ½
  • de canónigos
    100 g
  • de ventresca de atún
    250 g
  • tomates cherry cortados por la mitad
    8
  • de pasas sin semillas
    2 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 802 kcal / 3355 kJ
Białko 34.1 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 45.1 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1186.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...