Pilaf de arroz con pavo y puerro

Pilaf de arroz con pavo y puerro

3.0 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 ración

Składniki

  • 200 g de arroz de grano largo
  • 5 g de perejil fresco (solo las hojas y parte del tallo)
  • 70 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 150 g de puerro en rodajas de 1 cm
  • 25 g aceite de oliva
  • 300 g de pechuga de pavo sin piel ni hueso en tiras de 4 cm
  • 1 pastilla de caldo de pollo
  • 250 g de agua
  • 2 - 3 pellizcos de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 10 g zumo de limón

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 20 g
Kalorie 1282 kJ / 306 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...