Wersje kompatybilne
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di lenticchie in scatola sciacquate e sgocciolate
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di curry in polvere
- 600 g di filetti di orata fresca (4 filetti)
- 350 g di carote pelate e a rondelle (4-5 mm circa)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1917.3 kJ / 458.3 kcal
- Białko
- 45.3 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 21.5 g
- Sód
- 127.3 mg
Alternatywne przepisy
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1 Std. 20 Min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 Min
Salmone al cartoccio
35 Min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 Min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 Min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1u. 10min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 Min
Pesce spada all'arancia
40 Min
Pesce persico ai carciofi
30 Min
Pesce spada agrumato
35 Min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 Min