Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di porri tagliati ad anelli (5 mm)
- 100 g di pancetta a listarelle (5 mm)
- farina tipo 00 q.b.
- 350 g di filetto di petto di tacchino, senza pelle a tocchetti (3 cm)
- 70 g di latte
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 80 g di panna (30-40% di grassi)
- 5 fili di erba cipollina fresca sminuzzati (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1842 kJ / 440.3 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 308 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta
45min
Bocconcini di tacchino piselli e bacon
45min
Fesa di tacchino al curry
1 Std.
Bocconcini di maiale al latte
50min
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45min
Bocconcini di pollo alla cacciatora con olive
40min
Spezzatino di vitello con purè di patate (6 porzioni)
1 Std. 20 Min
Terrine di pollo e patate (per 2 persone)
50min
Stufato di maiale, mele e lenticchie
55 min
Spezzatino di manzo danese
30min
Lonza, salsicce e cipolle
50min
Scaloppine alla perugina
30min