Brandade de lieu à la patate douce

Brandade de lieu à la patate douce

4.1 114 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • 400 g de patate douce détaillée en dés (2 cm env.)
  • 3 gousses d'ail non épluchées
  • 15 g d'huile d'olive
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de pain rassis
  • 3 branches de persil plat frais ciselées
  • 1 pincée de piment d'Espelette
  • 600 g d'eau
  • 300 g de filet de lieu jaune sans peau
  • 40 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 944.5 mg
Białko 35.5 g
Kalorie 2661.5 kJ / 630.5 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...