Crumble de tomates au couscous et au safran

Crumble de tomates au couscous et au safran

3.9 118 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 125 g de graines de couscous fines
  • 60 g d'eau froide
  • 500 g de tomates rouges
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g de tomates jaunes
  • 2 brins de basilic frais ciselés
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à soupe de farine de blé
  • 100 g de beurre demi-sel bien froid, coupé en morceaux
  • 1 dose de pistils de safran
  • 1 filet d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 282 mg
Białko 4 g
Kalorie 1011 kJ / 242 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...