Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 370 g de farine de blé, et 20 g pour étaler la pâte
- 2 pincées de sel
- 185 g de beurre, coupé en dés
- 75 g de sucre en poudre
- 60 g d'eau
- 1 petit œuf
La garniture
- 1000 g de reines-claudes, non dénoyautées
- 1 - 2 c. à soupe de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Far breton aux pruneaux
1h
Tarte aux abricots façon crumble
3sa 20 dk
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Tarte au poireau et lardons
2u. 5min
Tarte aux mirabelles
50 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Far breton aux pruneaux
2h
Crumble aux prunes
40 min
Tarte à la rhubarbe
1h
Far aux pommes
1h