Urządzenia i Akcesoria
Pâté aux prunes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts
Składniki
La pâte
-
370 g de farine de blé et 20 g pour étaler la pâte
-
2 pincées de sel
-
185 g de beurre coupé en dés
-
75 g de sucre en poudre
-
60 g d'eau
-
1 petit œuf
La garniture
-
1000 g de reines-claudes non dénoyautées
-
1 - 2 c. à soupe de sucre en poudre
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
6 g
Kalorie
1962 kJ /
469 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Saveurs Thermomix® n°12
68 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Far breton aux pruneaux
1 godz.
Clafoutis aux prunes
1 godz. 15 min
Clafoutis aux cerises
50 min
Flan pâtissier aux prunes
2 godz. 5 min
Tarte aux abricots et aux amandes
1 godz. 35 min
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Crumble aux prunes
40 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 godz. 15 min
Gâteau de semoule
2 godz. 45 min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min